Droge, vochtarme huid

Behandelingen voor de droge en vochtarme huid:

Hydrating facial € 55,-
HydraVine facial € 69,-

vochtarm, huid, jeuk, droog, gevoelig, schoonheidssalon, almelo

Droge huid
Heeft u het gevoel dat u de hele dag kunt blijven smeren? Dat uw huid trekkerig aanvoelt, misschien zelfs schilfert of jeukt? Waarschijnlijk heft u dan een droge huid.

De droge huid kenmerkt zich door hele fijne nauwelijks zichtbare poriën en ziet er vaak mat uit. Bij een droge huid wordt er bijna geen talg (vet) meer aangemaakt, waardoor de huid uitdroogt.
Een droge huid is vaak ook vocht arm. Veel mensen denken dat ze een droge huid hebben, echter blijk regelmatig dat dan de huid vocht te kort komt. Een droge huid kunt u voorkomen door de juiste voedende huidverzorgingsproducten te gebruiken.

Wanneer u uw huid niet voldoende verzorgt of met de verkeerde producten verzorgt kan de huid verder uitdrogen en steeds gevoeliger worden. Hierdoor kunnen rode irritatie plekjes ontstaan en zelfs eczeem. Tevens zal de huid sneller verouderen en zullen droogte” rimpeltjes sneller zichtbaar worden.

Om uw huidtype vast te kunnen stellen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een advies gesprek.

vochtarm, droog, trekkig,salon,huid, almelo

Vochtarme huid
Heeft u als u onder de douche vandaan komt een strak en trekkerig gezicht? Als u de huid licht omhoog duwt ziet u dan een barstjes-achtige structuur met fijne lijntjes?

Dit duidt meestal op een vocht arme huid. Meestal is dit type huid ook droog, maar dat hoeft niet. We zien ook wel vaak een vocht tekort bij een vette huid.


Een vochtarme huid kan door verschillende oorzaken ontstaan, bijvoorbeeld door:

  • Te weinig water drinken
  • Een verkeerd huidverzorgingsproduct gebruiken
  • Veel in ruimtes met airconditioning zijn
  • Te veel zon en warmte of te veel kou
  • Regelmatig zwemmen, chloor tast de vochtbalans van de huid aan
  • Naar de sauna gaan
  • Te veel alcohol of koffie drinken

 

salon, vochtarm, huid, gevoelig, almelo, specialiste