Mannenhuid

Gezichtsbehandeling voor de mannenhuid:

Men Active facial € 55,-

De mannenhuid

Dat mannen en vrouwen behoorlijk van elkaar verschillen, behoeft geen verdere uitleg. Maar wist je dat ook de mannenhuid op een aantal vlakken totaal anders is dan die van een vrouw? Dit heeft vooral te maken met hormonen. Als gevolg van het mannelijke hormoon testosteron is de mannenhuid gemiddeld 20% dikker dan die van een vrouw. Ditzelfde hormoon zorgt ervoor dat de talgklieren van mannen meer talg produceren, wat maakt dat de mannenhuid ook vetter is en sneller puistjes en mee-eters zal vertonen.

Een ander belangrijk verschil tussen de huid van de man en de vrouw is de dichtheid van de collageenvezels, die zorgen voor de stevigheid van de huid. Dat maakt dat tekenen van huidveroudering zoals rimpels zich minder snel voordoen bij een man dan bij een vrouw. En toch is de mannenhuid gevoeliger dan die van een vrouw. De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en ook gevoeliger is voor pijn of weersomstandigheden. Dat verklaart waarom mannen sneller verbranden in de zon dan vrouwen. Mannen hebben ook meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid en de doorbloeding is sterker. Bovendien is de zweetproductie van de man groter. De huid kan dus sneller uitdrogen bij verdamping.

De mannenhuid heeft een grovere poriënstructuur, is vetter, is sterker verhoornd en vertoont een baardgroei in het gezicht. Mannen hebben dus andere behoeften wat huidverzorging betreft. Dit geldt vooral voor gezichtsverzorging, omdat je na het scheren last kan krijgen van een geïrriteerde huid, zeker als je de voorkeur geeft aan een scheermesje.

Speciale huidverzorging voor mannen
De mannenhuid heeft een grovere poriënstructuur, is vetter, is sterker verhoornd en vertoont een baardgroei in het gezicht. Mannen hebben dus andere behoeften wat huidverzorging betreft. Dit geldt vooral voor gezichtsverzorging, omdat je na het scheren last kan krijgen van een geïrriteerde huid, zeker als je de voorkeur geeft aan een scheermesje.  Door je juiste behandelingen en verzorgingsproducten houd je de huid in balans, voedt je de huid intensief en versterkt de huidweerstand zodat er bij het scheren minder snel irritatie en ingegroeide haren ontstaan.

man, behandeling, gezicht, salon, almelo, schoonheidssalon
producten, almelo, salon, advies, man, mannen, mannenhuid
behandeling, gezichtsbehandeling, almelo, schoonheidssalon